Eşşekler Kasabası

Eşşekler Kasabası günümüzün hikâyesi.  Bu kasaba şehirlerden uzakta, ormanlarla kaplı dağlar arasında, tabiatın bozulmadığı bir vadide kurulmuş. Düzgün yolları, köprüleri yoktu. Çoğu yere patika yollarla ulaşım sağlanıyordu.

Şehre giden yol ise yalnız yağmur yağmayan yaz günlerinde birkaç ay çalışıyordu. Su getirmek için her gün iki kilometre yol yürürlerdi. Kasabalılar, dünyada olan bitenden çok zaman haberleri olmazdı. 

Kasabada  bütün  canlılar  birbirini  seviyordu.  Kimse  kimseden  üstün  değil,  kimse  kimseye hükmetmiyordu. Karşılıklı ilişkilerle hayat devam ediyordu. Bütün canlılar gelenek ve töreleriyle idare  ediliyorlardı. Huzuru bozacak hiçbir hareket hoş karşılanmıyordu. 

Kasabada birçok hayvan türünün yanı sıra insanlar da yaşıyordu. Vadi geniş bir mozayıka sahipti.  Çok çeşitli kültür cümbüşü ve görenleri hayran bırakan bir folklor birikimiydi. Bu görüntü tablonun en güzel yanıydı. Zengin tabiatın yanı sıra, kuşundan sürüngenine kadar yüzlerce canlının yaşadığı bir hayvanlar parkı durumundaydı. Düşünsen aklın almaz, bu dar toprak parçasının bu kadar canlının  yurdu olmasını... 

Vadinin dört mevsimi ayrı güzeldi. Güneşin doğuşu ve batışı görülmeğe değerdi. Rüzgârın esişi, sesi,  serinliği;  tabiatın  kokusu  bile  farklıydı...  Gökyüzünde  ayın  görünüşü  ve  yıldızların  akışı  bile  farklı  güzeldi...  Bir yudum nefes dünyaya bedeldi... 

Sam yayınları
Dizisi: Çağdaş Türk Yazarları
Türü: Edebiyat/Roman
Editör: Tuğba Tuğçe Gündoğan
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: Enzo Cremy
Basım Tarihi: Şubat 2014
Sayfa Sayısı: 112
Kitap Boyutları: 13,5x 21 cm
ISBN No: 978-975-520-238-9
Barkod No: 9789755202389
Etiket Fiyatı:  29.- TL
e-kitap Fiyatı: 11.- TL

Mahir Adıbeş, 1964’de Bayburt’ta doğan yazar; ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu, çeşitli kamu kurumlarında uzman ve idareci olarak görev yaptı, halen İzmir’de bir kamu kurumunda idareci olarak çalışmaktadır. Evli ve beş çocuk babasıdır.
Yazar; 1996, 1997 ve 2001 yıllarında Ömer Seyfettin Hikâye yarışmalarında ödüller kazandı. 2008 yılında M. N. Sepetçioğlu Hikâye Yarışması’nda mansiyon aldı.
1997 yılında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Hikâye Yarışması’nda, “Yarenim Var Yıldızlardan” adlı hikâyesiyle Deutsche Welle ödülü aldı. Bu hikâye Almanca ve Türkçe olarak yayınlandı.
Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 2001 yılı roman yarışmasında, “Ateşle Dans” adlı romanıyla mansiyon ödülüne layık görüldü. 2008 yılı Tanpınar Roman Yarışması’nda, “Veliaht” adlı eseriyle ikincilik aldı.
1999 yılında Yeni Kervan Dergisi tarafından yılın hikâyecisi seçildi.
Türkiye Yazarlar Birliği ve Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Dergisini dört yıl süreyle çıkardı. Birçok dergide hikâyeleri, denemeleri, eleştirileri yayınlandı.
Yazar hâlen Bizim Külliye, Kümbet, Berceste ve Işığın Kaynağı dergilerinde yazmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!