Sevdalar Yaşanmadan (Ömrümüzü Çalanlar)


Yazmak, özellikle hayatından parçalar aktarmak cesaret ister; yazarın bazen yüreği bir hoş olur bazen de vicdanı sızlar. Birçok hatıra alır onu götürür. İşte yazar bu esintileri okuyucuya ulaştırmaya çalışır.
Recep Yaşar, kalemiyle hasbihal ediyor. Bu işten keyif aldığından keyifle yaptığından eminim, içinden geçenleri kâğıda döküyor. Buna zaman ayırıyor, düşünüyor, uğraşıyor…
Recep Yaşar, aslında bir iş adamı. İş adamları kolay kolay yazmaya vakit ayıramazlar; bunun için ne zamanları olur ne de akıllarından geçer. Onların rüyaları başkadır. Lakin Recep Bey çok zamandır inişli, çıkışlı işlerinin yanında kalemi bırakmadı. Ben onu şair olarak tanıdım. Geleneksel şiirler yazıyor.  Aşktan, Tasavvuftan, Ekonomiden, Sistemden şiirleri var. Kitapları yayınlandı. Şimdi hayatta şahit olduklarını nesir olarak yazıya dökmeye başladı.
Niyeti yaşadığı alandaki tecrübesini ve şahitliğini kendinden sonrakilere bırakmak…
Neden olmasın?
Hatıralar çoğu zaman çok kıymetlidir. Onlar yaşayarak yazılır. Alınan dersler bir sonrakilere anlatılır. 
Recep Yaşar’ında yaptığı bu…
Şunun için söyledim bu satırları. Bu kitapta yazar yaşarken gördüklerini, şahit olduklarını, yaşamın en iç noktasından kaleme alıyor. İnsanlığın derdini dert ediniyor. Aslında şiirlerinde de aynı izlere rastlıyoruz. 
Her ustanın arkasından gelenlere bırakacağı bir not defteri olmalı.
Mahir Adıbeş


Genel Dağıtım:
ANA BASIN YAYIN GIDA İNŞAAT SAN. VE TİC A.Ş. / 212 526 99 40-41 

Gündoğan Yayınları, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK)’nın belirttiği tanıma göre “Tanınmış Uluslararası Yayınevi” statüsündedir.

Sam Yayınları: 23.123
Edebiyat/Hatırat Dizisi: 05.85
Yayıncı: Eren Gündoğan
Düzelti: Ahmet Uludağ
Yayıma Hazırlayan: Mahir Adıbeş
Dizgi, Sayfa Düzeni: Döndü Salman 
Kapak Düzenleme: Mehmet Cemal Arpacı 
© Gündoğan Yayınları Basım San. ve Tic. Ltd. Şti.
Kültür Bakanlığı Sertifika No: 52189
ISBN: 978-975-520-375-1
Basım Yılı Kasım 2023
Sayfa sayısı: 528 sh.
Ebat: 13,5 x 21 cm
Fiyatı: 390.- TL

Recep Yaşar (İş adamı, AYDERİ mahlaslı yazar, şair, ozan)
1963 Rize Ayder kaplıca köyünde doğdu.
Çocukluğu köyde okul dışında çalışarak, yaz aylarında Ayder de Kaçkar dağları ve Hemşin yaylalarında çobanlık ve yaylacılıkla geçti.
İlk okulu Rize Çamlıhemşin Kaplıca köyünde, orta okulu, Liseyi Bergama ve İzmir de okudu.
Eskişehir Üniversitesi İktisat bölümünden ayrıldı. 
Mesleğinde usta olarak işçilik yaptı. Gençliğinde satış ve pazarlama eğitimi aldı. Şirketlerde satış ve satış pazarlama müdürlüğü yaptı.  
İş hayatına esnaf olarak atıldı. Uzun bir dönem Gıda Sanayiciliği yaptı.
Unlu mamuller ve gıdanın birçok dalında üretim şef ve usta yöneticiliği ve ürün geliştirme (AR-GE) yaptı.
15 yıl amatör spor yaptı. Askerliğini doğuda komando olarak yaptı. İş icabı Türkiye’nin her bölgesini dolaştı. Her yörenin ekonomisini, insani örf ve geleneklerini inceledi.
Birçok sosyal ve yardım dernekleri, Kooperatifler ve çeşitli sektörlerde şirketlerin kuruculuğu, başkanlığı ve yöneticiliğini yaptı.
Yurt dışında ki ekonomi ve ticari sistemleri inceledi.
Köye dönüş, üretim, hayvancılık, yaylacılık ve eko turizm üzerine devlete sunduğu köylüye meslek eğitim okulu, asgari ücret maaş-SGK teşviği projesi içerikli alt yapı yatırımlı, okullu, yeni çağ yaylacılık ve hayvancılık sunum projesi kabul gördü ve devlet bir kısmini uygulamaya başladı.
Üç yıldan fazla sahada, piyasada, halkın içinde sürekli ülkede ki mevcut ekonomi sistemde iş hayatı, piyasa, ticaret, iş adamları, yönetici, esnaf, işçi, sanayi, inşaat, ihracat, finans, pazarlama sektörünün sahadaki işleyiş, sistem, gelişim, sektörlerin ve ekonominin sorunlarını, hastalıklarını inceledi ve irdeledi.
Sekiz yıldır da bu hastalık ve sorunların tedavisi için tüm ilgili paydaşların görüşlerini de alarak ve istişarelerle yeni bir sistem ve kitap yazmaya karar verdi.
Tarihi dönemlerde faizsiz ticaret ve sistemin kurulum, uygulama başarıları, işleyiş şekilleri ile Peygamber döneminde ki Medine Pazarı, Fütüvvet Teşkilatı ve diğer dönemlerde Ahi Evran ve Ahilik sisteminin üzerinde inceleme, çalışmalar ve sunumlar yaptı.
Recep yaşar (AYDERİ) Peygamberler, Ehlibeyt, Evliyalar, Alimler ve insanlığa hizmet etmiş değerli insanların ve yazarların hayatları ve yazdıkları kitapları okumayı ve dinlemeyi seven yazar evli ve biri kız altı çocuk babasıdır. 
İzmir yazarlar birliği kurucularındandır. Önce İzmir 16 yıldır çoğunlukla İstanbul ve Rize de ikamet eden yazarın yayınlanmış SEVDA BIRAKMAZ BENİ- SEVDALAR DA YORULUR- AH İSTANBUL- ANLAYAMADIM isimli tasavvuf, aşk, sevda, sevgi, hayatın içinden doğa ve ekonomi, sistemle ilgili de dört şiir kitabı ve şiirleri bulunmaktadır.
Medya ve sosyal medyada yüzlerce şiir ve yazıları yayınlanmaktadır.
Halen birkaç grup şirket ve Kooperatif başkanlığı yapmakta, yazı ve faaliyetlerine devam etmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!