Yaşanmış Kısa Hikâyeler


İnsanların mutlulukları, onların, kendi öz vatanlarında öz kültürlerine tam ve kesin bağlılık göstererek, yaşama tarzında, düşüncelerinde, insani münasebetlerinde milli ve yerli olmalarıyla gelişir, artar inancındayım. Yazdığım mütevazi kitaplarımda, bunu dikkate alarak, Türk Milleti’nin, yani kendi insanımızın, derinlerinde titizlikle muhafaza edip koruduğu, -karmaşık hale gelmiş, insanların gidecekleri yönde tereddüte düşme ihtimalinin tahrik edildiği bir dünyada- uygulamaya çalıştığı, uyguladığı yaşayış biçimini, düşüncelerini elimden geldiği kadar, özünde olduğu gibi yansıtmaya özen gösterdim. Bu kitabımda da bunlardan bazı kesitlere, gerçek ve yalın olaylarla ayna tutmak istedim. Yanlışlarımı görürseniz eleştirmenizi ve hoş görmenizi dilerim. /Ali Kurdoğlu

Sam Yayınları 
Dizisi: Çağdaş Türk yazarları
Türü: hikâye
Yayıncı: Eren Gündoğan
Düzelti: Ahmet Uludağ ve Uğur Özdal
Yayına Hazırlayan: Tuğba Tuğçe Gündoğan
Kapak Düzenleme: Mehmet Cemal Arpacı
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: Enzo cremy 
Basım Tarihi: Mart 2024
Sayfa Sayısı: 176
Kitap Boyutları: 13,5x21 cm 
ISBN No: 978-975-520-361-4
Barkod No: 9789755203614

Ali Kurdoğlu (nüfus kayıtlarında ‘Kurt’) 1936 yılında Bayburt’un merkez Darıca köyünde bir çiftçi ailesinin beşinci çocuğu olarak doğdu.
İlkokulu Arhavi’de okudu. 1945 yılında dokuz yaşında iken babasını kaybetti, annesi ve bir küçük kardeşi ile kaldı. 1947 yılında ilkokulu bitirdikten sonra (Arhavi’de ortaokul olmaması sebebiyle) ailece Trabzon’a giderek Trabzon Kemerkaya Erkek Ortaokulu’na kaydoldu. İki yıl bu okulda okudu; 1949 yılında okulunun öğretmen okuluna dönüştürülmesi dolayısıyla ortaokul 3. sınıfı Trabzon Lisesi’nin orta kısmında okuyup buradan 1950 yılında mezun oldu; aynı yıl Trabzon Erkek Öğretmen Okulu’na kaydoldu. Birinci sınıfı gündüzlü, ikinci ve üçüncü sınıfları ise devlet parasız yatılı olarak tamamladı ve 1953 yılında mezun oldu.
Mezuniyetinin ardından Bingöl’ün Kiğı ilçesi Cıbır Köyü ilkokuluna başöğretmen olarak atandı, burada iki yıl çalıştı ve 1955 yılı Mayıs’ında askere gitti.
Terhisini takiben Trabzon’un köylerinde ve merkezde öğretmenlikler yaptıktan sonra Ankara Gazi Eğt. Enstitüsü İngilizce bölümü imtihanlarını kazanarak bu okula girdi ve 1960 yılında eğitimini tamamladı; aynı yıl Samsun Kız Sanat Okuluna İngilizce öğretmeni olarak atandı.
1974 yılında okul dergisi Petek’i çıkarmaya başladı, bu okuldan ayrılana kadar da devam etti. 1975 yılında ‘Türk Basınında Kıbrıs’ın İkinci Fethi’ adıyla Samsun’da bir sergi açtı. Daha sonraki yıllarda bu sergiyle ilgili bütün varlıkları Genel Kurmay’ın eğitim dairesine verdi.
1976 yılında İngiltere’ye ikinci defa gönderildi ve aynı yıl Samsun Yüksek İslam Enstitüsü İngilizce öğretmenliğine ve müdür yardımcılığı görevine getirildi. 1981 yılı sonunda da kendi isteğiyle emekli oldu.
Halen Samsun’da oturan Ali Kurdoğlu evli olup biri erkek dört çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!