Türkiye Dönüştürülürken

Bugünlerde Kitaplığımdaki tozlanmış kitapları karıştırırken Romanın büyük hatibi Marcus Tullius Cicero’nun Roma senatosunda yaptığı bir konuşma gözüme çarptı ve yüzlerce yıl önce söylenmiş bu sözlerin ne yazık ki bugün Türkiye içinde aynen geçerli olduğunu esefle düşündüm.

Bakın büyük hatip neler demiş.

“Bir millet içinde barınan aptalların hatta hırsı aklını aşmışların vereceği zararlardan kurtulabilir. Fakat içinden kaynaklanan ihanetten kurtulamaz. Kapılara dayanmış düşman daha az korkutucudur çünkü kim olduğu bilinir ve bayraklarını açıkça taşıyarak kapılarınıza dayanır. Fakat bir Hain bu kapıların içinde serbestçe dolaşır, sinsi fısıltıları bütün sokakları doldurur, hatta devletin içinde bile kendisini duyurabilir. Hain, hain gibi gözükmez, Kurbanlarının dilinden konuşur, onların yüz ifadesini takınır ve onlar gibi giyinir ve bütün insanların kalplerinde yatan değerlere hitap eder. Böyle bir hain milletin vicdanını çürütür, devletin temellerini sarsmak için gizli ve bilinmez şekillerde çalışır, bütün bir siyasi bünyeyi zehirler bu sebeple devletin kurumları artık düşmana karşı koyamaz. Bir katil bile bir hainden daha az korkunçtur. Hainlik korkunç bir bulaşıcı hastalıktır.”

Ne yazık ki güzel ülkemiz tarihi boyunca bu hainlerden çok çekti. Bugün bile bu hainler işbirliği yapmışlar ve yaldızlı tatlı sözleriyle koca Türkiye’yi ve 80 milyon insanını kanlı bir çukura doğru göz göre göre sürüklemektedirler. Artık uyanma vaktidir çok geç kalmadan.
Serdar Kuru

Dizisi: Türk-Yay.Kitaplığı
Türü: Siyaset Bilimi
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: Enzo Cremy
Basım Tarihi: Şubat 1999
Sayfa Sayısı: 280
Kitap Boyutları: 13,5x 19,5 cm
ISBN No: 978-975-520-187-3
Barkod No: 9789755201870
Etiket Fiyatı:  49.- TL
e-kitap Fiyatı: 19.- TL

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!