Yârenim Var Yıldızlardan

Yarenim Var Yıldızlardan adlı hikâye, 1997 yılı Ömer Seyfettin Hikâye Yarışmasında üçüncülük, Almanya’da, Deutsche Welle Uluslararası Hikâye Yarışmasında Mansiyon kazanmıştır.

Anadolu’nun insanı çok cefakâr çok da vefalıdır. Onun sevdası bir göze başı, bir ağaç gölgesi, serin bir yayla belki. Gönlünde, doğduğu yerin özlemi hiç eksilmez. Ola ki oralardan ayrılacak olsa kendini gurbette sayar. Hep burnunda tüter memleket hasreti, sevgiliye kavuşma özlemi. Onun içindir ki cenazelerin bile gurbette kalmasına razı olmaz yüreği.

Ne zaman karşısına çıksa çocukluktan tanıdık bir yer hemen içindeki o çocuk çıkar ortaya. Arar oyuncaklarını bazen söğüt dalından bir at bazen şeker pancarından yapılmış araba, oynamaya başlar yorulana kadar. Koşturup durur o tepeden bu tepeye. Yatar uzanır çayırlarda, çiçek kokuları sarar her yanı, arılar dolaşır etrafında… Karanlık çökünce bütün oyuncaklar silinip yok olur gözünün önünden. 

Gecenin en karanlığında takılır gözleri yıldızlara. Bir arkadaş arar uzaklarda…

Sam yayınları
Dizisi: Çağdaş Türk Yazarları
Türü: Edebiyat / Hikâye
Editör: Tuğba Tuğçe Gündoğan
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: Enzo Cremy
Basım Tarihi: Nisan 2018
Sayfa Sayısı: 166
Kitap Boyutları: 13,5x 19,5 cm
ISBN No: 978-975-520-265-5
Barkod No: 9789755202655
Etiket Fiyatı:  43.- TL
e-kitap Fiyatı: 13.- TL

Mahir Adıbeş, 1964’de Bayburt’ta doğan yazar; ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu, çeşitli kamu kurumlarında uzman ve idareci olarak görev yaptı, halen İzmir’de bir kamu kurumunda idareci olarak çalışmaktadır. Evli ve beş çocuk babasıdır.

Yazar; 1996, 1997 ve 2001 yıllarında Ömer Seyfettin Hikâye yarışmalarında ödüller kazandı. 2008 yılında M. N. Sepetçioğlu Hikâye Yarışması’nda mansiyon aldı.

1997 yılında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Hikâye Yarışması’nda, “Yarenim Var Yıldızlardan” adlı hikâyesiyle Deutsche Welle ödülü aldı. Bu hikâye Almanca ve Türkçe olarak yayınlandı.

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 2001 yılı roman yarışmasında, “Ateşle Dans” adlı romanıyla mansiyon ödülüne layık görüldü. 2008 yılı Tanpınar Roman Yarışması’nda, “Veliaht” adlı eseriyle ikincilik aldı.

1999 yılında Yeni Kervan Dergisi tarafından yılın hikâyecisi seçildi.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Dergisini dört yıl süreyle çıkardı. Birçok dergide hikâyeleri, denemeleri, eleştirileri yayınlandı.

Yazar hâlen Bizim Külliye, Kümbet, Berceste ve Işığın Kaynağı dergilerinde yazmaktadır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!