Ateşle Dans

Yılan Deresi’nin üzerine karanlık inmiş; karamı kara, zift gibi. Korku akıyordu taşların arasından, ihanet kadar sessiz ihanetçi kadar küstah. Yalnız gökyüzünde birkaç yıldız parlak, onlar da çok uzaklarda.  Sinsi bir gece sarıyor karanlığı. Sessizlik ürkütüyor; çıt yok, korkudan kulak çınlaması başlıyor... Yalnızlık, gecenin en sadık dostu; kara gözlü bir sırtlan gibi süzüldü çatlaklardan içeri. En ücra noktalara kadar...

İşte yaşantımız da böyle anlatılıyor bu romanda.

“Ateşle Dans” yol romanlarından bir örnek olarak kabul edilebilir. İnsanın hayat boyu, iç ve dış dünyasındaki mücadelesini anlatıyor. Karşısına çıkanların iyi mi, kötü mü, dost mu düşman mı olduklarını hiçbir zaman öğrenemeyecek. Hepimiz için de böyle değil mi sanki?

Bu romanda insanın aradığı bir yudum mutluluk! Kapılıp gidiyor hayallerinin peşinde. Yazgısını bilmeden bazen karlı dağları aşıyor, bazen sarp kayalıkları. Yıldızların altında kaç gece geçiriyor… Meğer sevgili çok yakındaymış.

Mahir Adıbeş, Bayburt’ta 1964’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde yaptı. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi. 1986 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesi Tarım İlçe Müdürlüğü’nde veteriner hekim olarak göreve başladı. Aynı yıl askere gidip yedek subay olarak Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Bölge Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Atlı Muhafız Alayı’nda askerliğini tamamladı. 1987 yılında Lice’de Tarım İlçe Müdürü olarak atandı. 1990 yılında bir yıl süreyle aynı ilçede kaymakam vekilliği yaptı. 1991 tarihinde Şap Enstitüsü’ne geçti. 1996 yılında viroloji uzmanı oldu. 2003 yılına kadar Şap Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Hâlâ İzmir’de bir kamu kurumunda idareci olarak çalışmaktadır. Evli ve beş çocuk babasıdır.

1996, 1997 ve 2001 yıllarında Ömer Seyfettin Hikâye Yarışmalarında ödüller kazandı. 2008 yılında M. N. Sepetçioğlu Hikâye yarışmasında mansiyon aldı.

1997 yılında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Hikâye Yarışmasında “Yarenim Var Yıldızlardan” adlı hikâyesiyle Deutsche Welle ödül aldı. Bu hikâye Almanya’da Almanca ve Türkçe olarak yayınlandı.

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 2001 yılı roman yarışmasında “Ateşle Dans” adlı romanıyla mansiyon ödülüne layık görüldü. 2008 yılı Tanpınar Roman yarışmasında “Veliaht” adlı eseriyle ikincilik aldı.

1999 yılında Yeni Kervan Dergisi tarafından yılın hikâyecisi seçildi.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Çocuk Edebiyatçıları Birliği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Dergisini dört yıl süreyle çıkardı. Birçok dergide hikâyeleri, denemeleri, eleştirileri yayınlanan yazar hâlâ Bizim Külliye, Kümbet, Berceste ve Işığın Kaynağı dergilerinde yazıyor.

Sam yayınları
Dizisi: Çağdaş Türk Yazarları
Türü:  Edebiyat / Roman
Cilt Bilgisi: Karton
Kağıt Bilgisi: İthal enzo Cremy
Basım Tarihi: Mayıs, 2015
Sayfa Sayısı: 204
Kitap Boyutları: 13 x 20,5 cm
ISBN No: 978-975-520-254-9
Barkod No: 9789755202549
Etiket Fiyatı:  45 TL

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!