Halkevleri

“PARTİMİZİN HALKEVLERİ İLE BÜTÜN YURTTAŞLARA KUCAĞINI AÇMASI, VATANDA SOSYAL VE KÜLTÜREL BİR DEVRİM YAPTI...” ATATÜRK CHP Dördüncü Büyük Kurultayı açılış nutkundan( 1935)

Halkevleri ikinci döneminde kültür sekreteri, genel sekreter ve ikinci başkan olarak üst düzey görevlerde bulunan Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN, onbeş yıllık Halkevciliği sırasında yaptığı çalışmaları, araştırmaları ve topladığı belgeleri bu kitabında değerlendirmektedir. Atatürk’ün kültür kurumunun günümüze kadar süren altmış yıllık serüvenini anlatırken, bir anlamda cumhuriyet döneminin kültürel açıdan tarihini bugüne taşımaktadır. Halkevleri gibi önemli bir cumhuriyet kurumu üzerine ülkemizde yapılan bu ilk bilimsel çalışma geçmişi bugüne getirirken, cumhuriyetin kuruluş dönemi ile günümüzün yeni kuşakları arasında bir köprü kurmaktadır.

Köy Enstitüleri üzerine bir çok yayın çıkmasına karşın, ülkemizde Halkevleri üzerine hazırlanmış ilk ve tek kitap, elinizde tuttuğunuz bu yapıttır. Yabancı bilim adamlarını, incelemek üzere ülkemize çeken Halkevleri deneyi, ne yazıktır ki, Türk bilim adamlarının o kadar ilgisini çekememiştir. Bugün üçüncü dönemini yaşayan Halkevleri, Atatürk kurumları içinde tek ayakta kalabilmiş olanıdır. Bu açıdan Halkevlerinin günümüzde de önemli bir işlevi bulunmaktadır. Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN, hem bir bilim adamı he de bir Halkevci olarak, konuyu derli toplu bir biçimde kamuoyunun ilgisine ve tartışmasına sunmaktadır.


Kitap Kapak Resmi: Sn. Kemal ÇELİK’in 1989 yılında yaptığı siyah-beyaz çalışmasıdır.(Ankara Halkevi binası, Atatürk’ün isteği üzerine Mimar Hikmet Koyunluoğlu’na yaptırılmıştır.)

Türü: Siyaset bilimi / Sosyoloji
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: İthal Enzo Cremy
Basım Tarihi: Temmuz 1990
Sayfa Sayısı: 402
Kitap Boyutları: 13,5 x 21 cm
ISBN No: 978-975-520-022-4
Barkod No: 9789755200224
Etiket Fiyatı:  59 TL

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!