Parti İçi Demokrasi ve Türkiye

Elinizdeki eserin hazırlanması tam beş yıl sürdü. Parti içi demokrasi bir süreç olduğundan sık sık yeni örnekleri içermesi esas alındı.

Bu alanda oldukça sınırlı bir yazın kataloğu olmasına karşın; oldukça geniş bir tarama ve araştırma yapılarak, bu çalışma gerçekleştirildi.

Amacımız, ünlü yazarlar ve batı literatüründeki eserleri taramak ve batılı bilim adamlarından yalnızca onların görüşlerinden yararlanmak yerine; ülkemizde yetişmiş, batı literatürünü yakınen takip eden, konularında en az batılı uzmanlar kadar iddialı ve hipotez kurabilme yeteneği olan araştırmacı ve bilim adamlarımızın görüş ve düşüncelerinden de yararlanarak; Türkiye uygulaması açısından Parti İçi Demokrasi olgusunun boyutlarını ortaya koyarak, siyasal rejimimizin demokratik işleyişine katkıda bulunmaktır.

Bu eserin "Parti İçi Demokrasi ve Türkiye Uygulaması" adlı doktora konusu yapılarak işlenmesinde bilimsel yöntemler dikkate alındığından; bazı güncel kritiklere yer vermek, daha geniş bir örneklemeye gitmek oldukça güçleşmiştir. Bununla birlikte çalışmamızın uygulama boyutu siyasi partilerin içinde sürdürülmüş, üye, delege ve yerel organların yönetici ve temsilcileri ile yakın ilişkiler kurularak objektif gözlemlerimizi içermekte; partilerin demokratik işleyişlerinin boyutları Türkiye uygulaması açısından ortaya çıkartılmaktadır.

Savunma aşamasında jüri üyelerinin olumlu ve övgü dolu görüşleri yanında, yapıcı ve tamamlayıcı katkıları da dikkate alınarak; çalışmamız kitap haline getirilirken bu eleştirilere yer verilerek, küçük çapta ekleme ve düzeltmelerimiz söz konusu olmuştur.

Her eserin mükemmeli yakalamak için bir tuğla görevi yaptığı kabul edilirse; engin bir deniz olan demokrasi üzerinde görkemli binalar inşa etmek oldukça zor, yılmadan, uzun yıllar çalışmayı gerekli kılmaktadır.

Dr. Suavi TUNCAY, 1948 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İzmir Namık Kemal Lisesi'nde tamamladı. E.Ü.İ.T.B. Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 1989 yılında D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında, «Batı Demokrasilerinde Siyasal Katılma ve Açıklık İlkesi» isimli tezi ile yüksek lisans eğitimini, 1996 yılında ise aynı enstitünün Kamu Yönetimi Anabilim Dalında "Parti İçi Demokrasi ve Türkiye Uygulaması» isimli tezi ile doktora eğitimini tamamladı. Akbank, T. Halk Bankası, Emniyet Müdürlüğü, Sümerbank gibi kurum ve kuruluşlarda yetkili olarak çalıştı. Sigortacılık ve Mali Müşavirlik yaptı. Ayrıca spor, edebiyat ve müzikle uğraştı. Ülküspor ve Kahramanlar Gençlik ve Spor Kulüplerinin başkanlığını yaptı. 1973 yılında "Güzelsin İşte" adlı şiir kitabını yayınladı. Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy'un öndeyiş yazısıyla "Yufka Yürekli Tekne" adlı ikinci şiir kitabı da yayına hazırlanmaktadır. Halen Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde Holding Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Kentleşme, Çevre Sorunları, Sosyo-Ekonomik ve Siyasal konularda araştırma, yazı ve basılı eserleri bulunan Dr. Suavi Tuncay  Almanca bilmektedir. Dr. Suavi TUNCAY evli ve iki çocuk babasıdır.

Dizisi: Siyaset Sosyoloji Dizisi
Türü: Siyaset Bilimi
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: Enzo Cremy
Basım Tarihi: Şubat 1996
Sayfa Sayısı: 334
Kitap Boyutları: 13,5x 19,5 cm
ISBN No: 978-975-520-128-3
Barkod No: 9789755201283
Etiket Fiyatı:  43.- TL
e-kitap Fiyatı: 20.- TL

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!