Uluslararası Sistemin, Siyasal Kültürün Ve Rejimin/Devlet Yapısının Dış Politikaya Etkileri: İran, Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye

Karar verme sürecine, karar vericiye ve kararın kendisine odaklanan dış politika analizi oldukça karmaşık ve belirsizliklerin had safhada olduğu bir alanı incelemektedir. Bu alanda yapılan çalışmalarda son dönemlerde bir artış olmasına rağmen, Ortadoğu bölgesine yönelik çalışmalar çok sınırlı kalmaktadır. Ortadoğu’daki ülkeleri kendi içerisinde karşılaştırmalı analiz eden çalışmalar ise, yok denecek kadar azdır. Ortadoğu’nun çatışmalar ve iç savaşların yaşandığı ve genellikle kapalı rejimlerin hüküm sürdüğü bir bölge olması ve sağlıklı verilere ulaşmadaki zorluklar da, bu yöndeki çalışmaların sayısını ve niteliğini olumsuz yönde etkilemektedir. 

Elinizdeki kitap, Ortadoğu’da askeri, ekonomik ve siyasi güçleri itibariyle öne çıkan ve bölgede liderlik rolü oynama kapasitesine sahip olan İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin dış politikalarını, üç temel faktör (uluslararası sistemin yapısı, siyasal kültür ve rejimin/devletin yapısı) üzerinden “sistem modelleri” bağlamında ele almaktadır. 

Uluslararası Sistemin, Siyasal Kültürün ve Rejimin/Devletin Yapısının Dış Politikaya Etkileri: İran, Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye, Ortadoğu’daki devletlerin dış politikalarını karşılaştırmalı ve farklı bir perspektifte okumak ve anlamak için doğru ve faydalı bir kitap…

Rıdvan KALAYCI, 20 Şubat 1984 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. İlkokul eğitimini Hanlı İlkokulunda, orta ve lise eğitimini ise Sakarya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda yapmış olan KALAYCI, 2011 yılında Sakarya Üniversitesinde doktora eğitimine başlamıştır. 2015 ve 2016 yıllarında sırasıyla Polonya’nın Lodz ve Wroclaw Üniversitelerinde altı ay araştırmacı olarak bulunmuştur. 2009 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan KALAYCI, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Dizisi: Çağdaş Türk Yazarları
Türü: Siyaset-Sosyoloji
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: İthal Enzo Cremy
Basım Tarihi: Şubat 2018
Sayfa Sayısı: 378
Kitap Boyutları: 16x 24 cm
ISBN No: 978-975-520-336-2
Barkod No: 9789755203362
Etiket Fiyatı:  75 TL

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!