Gönül Işığı

Bu Kitaptaki metinlerin büyük bir kısmı ülkemizin seçkin sanat ve edebiyat dergilerinde, büyük bir kısmı da “Gönül Sitesi” isimli web sitemizde yayınlanmış düşünce yazıları ve edebi metinlerdir. Bu incelikli metinler duyumsamalarımızı, dokunmalarımızı hissettiren cümlelerden örülüdür. Düşünmeyi öğreten, düşünmenin gücünü gösteren, kelime ve cümlelerin tesirini, yazma ahlakını ifade eden edebi metinlerdir. Gönül ışığıyla aydınlanır kafalar. Hani Mevlânâ; “içinde ışık bulunmayan gönül, gönül değildir” demişti ya. Bu itibarla gönül dünyamızı aydınlatan “Gönül Işığı” adını aldı kitabımız. Bu ışıkla baktık pencerelerden. Bu ışıkla yıkandı ruhumuz, aydınlandı kafamız. Gönül ışığıdır ki yürekleri ferahlatan, dimağı aydınlatan, merhamet ve şefkat duygularını besleyen. Bedenin gıdası yiyecek içecek, ruhun gıdası dua ve ibadet ise üç boyutlu yaşamanın, mutluluğu hazırlamanın yolu gönül ışığıyla kafayı aydınlatmaktır.

“Duru Düşünceler” ve “Yüksek Ruhlu İnsanlar” başlığı altında iki bölümden oluşan elli yedi yazıdan ibaret bu kitapta, “Gül Medeniyeti”, “Gül Aydınlığında Gönül Sitesi”, “Tebessüm”, “Kutlu Muştu”, “Sanat”, “Özel ve Güzel”, “Zirvedeki Hayat”, “Gönül Işığı, Kafa Aydınlığı”, “Hayat ve İnsan” gibi latif başlıklar altında özgün metinler yer almaktadır. Ayrıca Yunus Emre, Mehmet Niyazi-i Mısrî ve Sezai Karakoç gibi kutlu âşıkların, farklı bir bakış açısıyla sanat ve düşüncelerinin tahlil edildiği bölümleri okuyunca bu yüksek ruhlu şahsiyetlere hayranlığımız ve saygımız bir kat daha artacaktır. Unutulan, yeni nesillerin bilmediği millet sevdalısı önder bir eğitimci olan Vedide Baha Pars’ın örnek meslek hayatını anlatan bir metnin yanı sıra “Bir Asırlık Hasretin Gölgesinde, Edebiyatçılarımız Konuşuyor, diyorlar ki;” başlığı altında klasik edebiyatımızın ünlülerinin pek bilinmeyen yönleri literatür taramasıyla hazırlanarak bu eserde anlatılmıştır.

Okuma ve yazmanın önemini açığa çıkaran, duru düşüncelerden oluşan edebi metinler oluşmasına azami özen gösterilmiştir. Yazılar son 15 yılda meydana gelmiş, alın teri, göz nûru bir emeğin mahsulüdür. Gayret bizden, Tevfik Allahtan, taktir değerli okuyuculardan.

Sam Yayınları
Dizisi: Çağdaş Türk Yazarları
Türü: Şiir
Yayına Hazırlayan: Eren Gündoğan
Cilt Bilgisi: Amerikan cilt
Kağıt Bilgisi: İthal Enzo Cremy
Basım Tarihi: Ocak 2018
Sayfa Sayısı: 168
Kitap Boyutları: 13,5 x 21 cm
ISBN No: 978-975-520-334-8
Barkod No: 9789755203348
Etiket Fiyatı:  45 TL

Naci Gümüş, 1951 Ergani doğumlu. İlk, Orta, Lise ve Öğretmen Okulunu Ergani’de bitirdi. Anadolu Üniversitesi AÖF Türkçe Bölümünde Lisansını Tamamladı.

Hatay, Elazığ ve İzmir illerinde 15 yıl aralıksız Köy öğretmenliği yaptı. 1976 yılından 2016 yılına kadar İzmir ilinde değişik okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunan Naci Gümüş; kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına Ortaokul sıralarında başladı. Şiir, makale, hikaye, deneme, İnceleme-araştırma yazıları ve desenleri; Türk Edebiyatı, Hisar, Fikir ve Sanatta Hareket, Mavera, Kırkikindi, Yağmur, Yeniden inkişaf, İzmir İzmir, Yeni dergi, Yediiklim, Ay Vakti, Kuşluk Vakti, Işığın Kaynağı ve Millî Eğitim dergilerinde; Ergani, Çiğli, Millî Hakimiyet (Yerel Gazeteler), Yeni Devir, Ortadoğu ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınlandı. 

Şiir, hikâye, İnceleme ve araştırma dallarında birincilik ödülleri alan Naci Gümüş; 2000 yılında yayına soktuğu Gönül Sitesi” isimli Web sitesi de İnternet Dünyasında önemli bir yere sahip.

TYB İzmir Şubesinin Kurucu üyelerinden ve Yönetim Kurulu üyesi olan Naci Gümüş evli ve üç çocuk babası, dört torun sahibidir. 
Eserleri:
1-Bir Özge Mevsim: şiirler-1996/İzmir (kendi Basımı)
2-Gül Aydınlığı: Öncü Sözler/denemeler. Kitap Atelyesi Yayınları -2008, Ankara
3-Bu Aşk Eskimez, Yeni Bu Sevda: şiirler - Kitap Atelyesi Yayınları -2008, Ankara 2008
4-Yeniden Başlamak: hikayeler - Kitap Atelyesi Yayınları -2008, Ankara
5-Aşk Galerisi-İnceleme-Araştırma - Kitap Atelyesi Yayınları -2008, Ankara
6-GÜN BATMADAN-Hayat, Hatıra ve Hayal: (Anlatı, Hatırat) Sam Yayınları, 2014-İstanbul
7-AŞKIN GÖLGESİNDE (ŞİİRLER) Sam Yayınları, 2016-İstanbul

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yukarı Çık!